Forventninger

Internettet er blevet en vigtig del af vores hverdag i det moderne samfund. På nettet kan man socialisere sig, købe ind, arbejde, søge information, lade sig underholde og mange andre ting, men hvor meget tænker vi egentlig over hvad der ligger bag alle disse muligheder? Hvad er det der gør at nogle hjemmeside bliver voldsomt populære, mens andre aldring bliver kendt og langsomt dør hen?

Der skal en portion held til for at lykkes med en hjemmeside, men der kræves også hårdt arbejde. Det kan være altafgørende at det visuelle og selve formidlingen på hjemmesiden er i orden, hvis en hjemmeside fx er svær at navigere rundt på eller teksten på hjemmesiden er dårligt formuleret giver besøgende hurtigt op og smutter videre til en anden hjemmeside der er bedre.

Det er heller ikke altid musik og fyrværkeri på en hjemmeside der gør den god, ofte kan det mest enkle være det bedste til at videregive et budskab. Folk vil gerne have overblik når de søger informationer, vi lever i et samfund hvor tid er penge, og hvor alt helst skal være let tilgængeligt.

I faget Digital Formidling håber jeg på at kunne komme i dybden med hvad god formidling er på nettet, og hvordan man udnytter de muligheder man har, selvom ens midler er begrænsede. Med nettet er det nemlig også blevet langt billigere at komme frem med budskaber, da der i dag findes så mange gratis hjemmesider og programmer man kan benytte sig af. Det handler “bare” om at vide hvordan man skal bruge de værktøjer man har til rådighed.

Og hvordan vil jeg så opnå denne viden?

Som universitetsstuderende er det jo først og fremmest ens eget ansvar at opnå viden, møde op til timerne og udnytte de midler der bliver stillet til rådighed. Så for at få noget ud af dette fag er det mig der skal arbejde for sagen.

Man kan læse nok så mange teoretiske bøger om et emne, men det der giver de bedste erfaringer er oftest at prøve tingene i praksis og bare springe ud i det. Dette er helt klart en af styrkerne ved dette fag, man får hurtigt afprøvet teorier i den virkelige verden.

Det kommer som med alle fag til at blive en proces at nå frem til den viden man vil opnå. Så som denne blog vokser kommer min viden om digital formidling sikkert også til at vokse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: